Crayon Consulting logo

Beste praksis med Microsoft Teams

Microsoft Teams har i løpet av noen få år blitt «allemannseie», og mange av oss bruker det nå daglig. Men noen opplever at Teams kan være slitsomt å forholde seg til, på grunn av mye «støy» og mange ukjente funksjoner. I den nye episoden av podcasten PzlPod får du gode råd som gjør Teams-opplevelsen bedre for alle.

Denne artikkelen ble publisert av Puzzlepart før navnebytte 01.01.2025.

06.12.2023

Lesetid: 3 min

Mye har endret seg de siste fem årene. Måten vi jobber på har tatt et kvantesprang inn i den digitale sfæren. «Alle» bruker Teams, om enn mer eller mindre frivillig. Dessverre har ikke alle fått tid eller mulighet til å lære seg å bruke Teams på en skikkelig måte.

Er du en av mange som syns Teams litt slitsomt å forholde seg til? Opplever du mye støy, og ikke så mye gevinst av å ha teams som en del av din arbeidshverdag?

Her er noen enkle grep du kan ta for å rydde opp i egen teams-opplevelse og oppleve fordelene med å bruke dette multifunksjonelle verktøyet som faktisk har potensialet til å gjøre arbeidsdagen din litt ryddigere og litt enklere. I Podcast-episoden får du enda flere!

#1: Kom dere ut av gruppechat og inn i kanaler

Chat fungerer veldig fint til raske avklaringer. Men chat er flyktig og informasjon som ble delt for tre uker siden er ikke så enkel å finne tilbake til. Jo mer dialog, filer og lenker man flytter inn i kanaler, desto mindre slipper du å lure på «hvor var det nå jeg ...?».

En samtale i en kanal kan leve over lengre tid og er mer oversiktlig enn en chattestrøm, nettopp fordi samtalen ligger der som en tråd med et emne istedenfor å være en evig lang strøm av meldinger.

#2: Bruk emnetittel på alle innlegg/samtaler

Apropos samtaler, husk å bruke emnetittel på alle innlegg! Da blir plutselig kanalene oversiktlige og mye enklere å forholde seg til. Akkurat som du ikke ville sendt en e-post uten emne, bør du heller ikke poste et innlegg i en kanal uten tema.

Skjermbilde av å legge inn tittel på innlegg teams

#3: Bruk feste-funksjonen til å feste kanaler du bruker ofte

Gjør deg selv en tjeneste og tilgjengeliggjør de kanalene du bruker mye ved å feste dem i Teams. Da får du rask tilgang på de kanalene du bruker ofte og slipper å tråle deg gjennom endeløse lister med team og kanaler for å finne det du er på jakt etter.

Samtidig kan det lønne seg å skjule team du ikke er inne i så ofte, så slipper du forholde deg til disse før du må.

Skjermbilde av feste-funksjon på teamskanaler

#4: Bruk merkelapper istedenfor å tagge hele teamet

Merkelapp-funksjonen lar deg gruppere innad i teamet. Denne funker veldig mye bedre enn å tagge hele teamet. Påkall oppmerksomhet til dem du trenger å påkalle oppmerksomheten til, og ikke flere. Derfor fraråder vi også å @-benevne hele teamet med mindre det virkelig brenner på dass. Folk har en tendens til å ignorere varsler som ikke involverer dem direkte. Derfor bør denne brukes med varsomhet og ved absolutt nødvendighet.

Skjermbilde av bruk av merkelapper i teamskanaler

Vil du lære mer?

Hør på podcast-episoden vår om Beste praksis i Teams! Vi har også mange andre spennende episoder du bør få med deg.

Vil du slå av en prat med meg?

Elsa Naumann

Senior Business Analyst

Relaterte kundecaser

Bilde av MMG sitt kontorbygg Frysja

Møller Mobility Group

Slik fikk Møller Mobility Group kontroll på Microsoft Teams

Bilbransjen «som man kjenner den» har mildt sagt vært i endring de siste årene. Med pandemi, krig, dyrtid, og andre elementer som påvirker leveringskapasitet og folks kjøpekraft, og ikke minst økningen av antall bilmerker fra spesielt Asia, har den tradisjonelt konservative bilbransjen blitt utfordret. Denne artikkelen ble publisert av Puzzlepart før navnebytte 01.01.2025.

Kollegaer deltar i teamsmøte

Coop Norge

Coop Norge styrker samarbeidet med Microsoft Teams

I Puzzlepart hjelper vi virksomheter med å utnytte Microsoft 365-plattformen bedre. I et spennende prosjekt har vi bistått Coop Norge, en av landets største dagligvarekjeder, for å forbedre intern kommunikasjon og samarbeid ved hjelp av Microsoft Teams. Denne artikkelen ble publisert av Puzzlepart før navnebytte 01.01.2025.

Bilde av kollegaer som snakker sammen forran PC-skjerm

Tekna

Teams for tillitsvalgte i Tekna

Med over 4 000 tillitsvalgte og frivillige fordelt på hundrevis lokalavdelinger, organisasjoner, komiteer og utvalg er det et stort behov for digital samhandling i Tekna. For å kunne administrere og gi brukerstøtte med en liten IT-avdeling er Tekna avhengige av automatisering og selvbetjening. Puzzlepart har hatt gleden av å kunne hjelpe Tekna med innføring av Microsoft Teams, automatisering og integrasjon med medlemsregisteret, samt utvikling av Teams-apper og integrasjoner som gir tillitsvalgte enklere tilgang til viktige løsninger og informasjon. Denne artikkelen ble publisert av Puzzlepart før navnebytte 01.01.2025.