Crayon Consulting logo

KI skal gjøre 113-operatører bedre rustet til å redde liv

Se webinar opptak: Hvordan kan kunstig intelligens hjelpe oss mennesker med å kommunisere bedre i krisesituasjoner for å potensielt redde flere liv?

Somsagt AS

Lesetid: 3 min

Webinar med Bård Fossli Jensen og Alexander Vaagan

Skjermbilde fra webinar: Bård Fossli Jensen, gründer av Somsagt AS og Alexander Vaagan, Chief Data Scientist i Crayon Consulting

Effektiv og god kommunikasjon kan være redningen når hvert sekund teller. Når du ringer hjelpelinjen 113 haster det å få frem riktig informasjon så fort som mulig. Da er det viktig at operatørene på andre siden vet hvordan å møte mennesker i krise.

Å gi 113-operatører riktig opplæring er krevende, spesielt når det gjelder å håndtere sterke emosjonelle reaksjoner. Somsagt AS jobber med å etterutdanne helsepersonell i klinisk kommunikasjon for å sikre god pasienthåndtering.

Nå utforsker selskapet hvordan kunstig intelligens kan brukes som et verktøy for å gjøre opplæringen mer treffsikker og skalerbar, i samarbeid med Crayon Consulting. Sammen utvikler de virtuelle innringere forstå simulere ulike samtaler og situasjoner ved hjelp av språkmodeller.

I dette webinaret får du et innblikk i prosjektet, og i de praktiske og etiske utfordringene. Både når det gjelder å trene mennesker i krevende kommunikasjon, men også når man forsøker å trene språkmodeller til å simulere intense samtaler der empati og følelsesforståelse er avgjørende.

Webinaret er i regi av med Nasjonalt senter for e-helseforskning og med presentasjon ved Bård Fossli Jensen, lege, spesialist i barnesykdommer, ph.d., og gründer av Somsagt AS og Alexander Vaagan, Chief Data Scientist i Crayon Consulting.

Miniatyrbilde: Webinar: Bruk av KI for å trene opp 113-operatører

Grunnet opphavsrett er et innslag fra NRK fjernet fra opptaket, men du se innslaget kan sees på NRK TV her.

Du også lytte til webinaret ved å kan laste ned podkast-episoden til mobilen din på Apple Podcasts, Spotify eller Podbean. Søk etter "Norwegian Centre for E-Health Research". Klikk her for å lytte til opptaket nå i Podbean.

Målet med prosjektet på sikt er at disse erfaringeneogså overføres til andre yrkesområder. Yrker der arbeidshverdagen til ansatte ofte består av møter med mennesker i andre stressende situasjoner med følelser som frustrasjon, redsel, sinne eller misnøye. 

Om Somsagt AS

Somsagt AS utvikler tjenestetilbud for systematisk etterutdanning av helsepersonell i klinisk kommunikasjon basert på forskning. Selskapet jobber for at helsetjenester skal kunne levere den beste medisinske behandling – med riktig bruk av ressurser – i alle ledd. Gjennom trening og kurs gir de helsepersonell ferdighetene som trengs for å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon.